19 Mayıs 2012 Cumartesi

Gmail postaları nasıl gidiyor ?

Google e-posta trafiği

E-postanızda ‘gönder’e kliklemeden önce son bir defa yokluyor, gerçek eki bağladığımızdan sağlama almak istiyoruz. Peki hiç, başka 1 e-mail adresine doğru yola koyulan mailinizin seferini merak ettiniz mi?



Google yeni tahsis ettiği Story of Send sitesinde işte bu merak edilen soruların yanıtlarını neşrediyor, Gönder butonuna kliklediğiniz anda mailinizin ne tür merhalelerden aştığını izah ediyor.

Tam Google stilinde dizayn edilmiş eğlendirici sitede; görseller, animasyonlar ve videolarla tüm detaylar anlatılsada, işte sizlere kısa bir özet:

internet servis sağlayıcınızın kanalından geçen e-postanız Google’a, oradan Google’ın data centerlarından birine, sonra zararlı içeriğin (virüsün) scan edildiği sunucuya ve en en son da gelen kutusuna ulaşıyor.Ve bu işlem inanılmaz bir hızda meydana geliyor.Google’ın elde ettirdiği haberlere göre Gmail üzerinden gönderilen maillerin %50’sinden çoğu bir saniyeden daha çok kısa zamanda alıcıya yetişmiş oluyor.

Story of Deliver’de aşırı derece muvaffakiyetli tarzda betimlenmiş bu seyahatte Google doğa dostu yeşil teknolojisini de sunuyor.”Faydalanılan metotların birincisi serverların ısısını fazlalaştırmak. Bu da fazladan güç harcamasını bloke ediyor, ikinci ehemmiyetli nokta ise yenilenebilir enerji kullanılması”. Diğer data merkezlerinden %50 daha çok az güç sarf eden Google, muhtemel olan her alanda yeşil enerji sarf ettiklerini ve hava bozukluğuna etkilerini düşürmeye çaba harcadıklarını vurguluyor.

Story of Send’de ayrı olarak Google’ın data centerlarından resimler ve doğa dostu tedbirleriyle alakadar videolara da varabilirsiniz.

Video 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder