4 Ağustos 2012 Cumartesi

Google Ve Yeni Oluşumu

Google Sosyal Medya Şirketi Satın Aldı

Google, dört yaşında tanınmayan 1 sosyal medya kuruluşu olan Wildfire'ı aldığını yayınladığı 1 weblog yazısı vasıtasıyla duyurdu. Google, bu satın alma ile kullanıcılara "sayfalarını, uygulamalarını, tweet'lerini, videolarını, sponsorluklarını, reklamlarını ve fazlasını tek bir çevreden yönetmeye" muavin olmak arzu ediyor. Google'ın Wildfire için 250 milyon $ gözden çıkardığı ifade ediliyor, ama birtakım kaynaklara nazaran arama devi bu elde etme için 400 milyon dolar harcamış olabilir.




Wildfire, şu an Virgin, Cirque du Soleil, Gilt Group ve Spotify gibi markalar tarafından değişik sosyal net sitelerinde toplumsal özellikleri idare etmek üzere faydalanılıyor. Elde etme ile beraber firmanın kurucuları olan Victoria Ransom ve Alain Chuard, Google'a katılacak. Wildfire yardımcılığıyla Google'a tanınmayan inceleme araçları iliştirilecek. Bu araçların maksatları "daha güzel ve daha çok taze içerik" ve "daha kayda değer etkileşimler" sözcükleriyle açıklanıyor.

Wildfire ortak kurucuları, kurumun word wide web sitesinin web site'unda ifa ettikleri yorumda Google ve Wildfire birleşiminin dijital medya pazarlamayı yönetme açısından daha iyi bir platform meydana getireceğine inandıklarını söylüyorlar: "Şimdilik, markaların şahsi içtimai iştirak ve reklam kampanyalarını tüm nette ve Facebook, Twitter, YouTube, Google+, Pinterest, LinkedIn gibi bütün toplumsal hizmetlerde işletmelerine izin takdim ediyoruz ve müşterilerine zengin deneyimler sunmasını sağlıyoruz. Böylece Wilfire, her türlü zamanki gibi işlemeye sürüyor ve hizmetimizde bir değişim olmayacak."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder